torstai 10. toukokuuta 2012

Oppia ikä kaikki


Koin tänään melkoisen yllätyksen ruusuvedenetsintäreissullani, kun eksyin Life-luontaistuotekauppaan. (Kauppaan päädyin, kun ensin olin pohdinnan tuloksena sulkenut pois thaimaalaisen ja intialaisen ruokakaupan, jotka ovatkin tämän seudun ainoat "etniset" liikkeet. Enkä ainakaan muista, että ruusuvesi kuuluisi erityisesti kummankaan maan ruokakulttuuriin. Ja työkaveri kehotti kokeilemaan apteekkia tai luontaistuotekauppaa.)

Mikä käsite: LUONTAISTUOTEKAUPPA. Koskaan sellaisessa käymättä (ja monta kertaa ohi kävelleenä) olin tullut tulokseen, että kyseisissä kaupoissa asioivat vain:
1) auringonhattu-uutetta imppaavat tädit
2) toinen toistaan omituisemmin nimetyillä tuotteilla itseään kuihduttavat ikuisuuslaihduttajat, sekä 
3) kehonrakentajat. 

Hei, sokerikin auttaa laihtumaan
Näistä ryhmistä epäilyttävimpiä on varmaankin uute-tädit, koska heidän mielestään mikään tauti ei lähde lääkkeillä yhtä hyvin, kuin esim. imeskelemällä siitepölyä tai vastaavaa. Moniallergisena olen ollut kiitollinen massiviselle lääketeollisuudelle ja apteekeille siitä, että itse olen aina onnistunut hoitamaan vaivani pois kemiallisesti luoduilla ja steriileillä tuotteilla, joiden ei tarvitse pelätä olevan missään tekemisissä mahdollisten allergeenien (eli sen luonnon) kanssa.

Pakko muuten mainita, että kaupan nettisivu ei ollenkaan hälventänyt epäilyksiäni. Mutta tuo meidän kaupungin kauppa olikin ihan erilainen! Siellä oli ensinnäkin hyllykaupalla ruokia, ja kaikki olivat luomua, tai ainakin "ecological", mitä ikinä se sitten tarkoittaakin. Alehyllyssä olivat suloisesti sekaisin magneettipohjalliset (auringonhattutätein juttuja), luomuvauvanruoat ja öljynenätipat. Ruusuvesikin löytyi. Ja jotta epämääräisten tahnapurkkien määrä jääkaapissamme olisi vakio (talouden miespuolinen jäsen juuri viime viikonloppuna heitti pois puoliksi syödyn, dagestanilaisen torimyyjän mukaan lähes ihmeitätekevän feijoa-hillon) ostin myös leivänpäälle levitetävää kurpitsansiementahnaa.

Ostokset (tällä kertaa)

Yksi parhaista jutuista löytyi "yläkerrasta": Ole hyvä - pesuaineiden täyttöpullot. Nyt ei siis tarvitsekaan muistaa ottaa tyhjentynyttä shampoopulloa mukaan Helsinkiin, jotta sen saisi täytettyä Hakaniemen ekokaupassa (olen unohtanut pullon kotiin "vasta" 3 kertaa). Myös ekologisia meikkejä näytti olevan tarjolla plus kaikenlaista muuta kotitaloustarvetta.

Myönnetään, vähän kyllä tuli hyllyjä kierrellessä sellainen olo, että luomutuotteiden ostaminen on vain hyvin toimeentuleville cityhipeille (kun tarvitsee erikseen mennä tuollaiseen liikkeeseen - kyllä luomua pitäisi olla kohtuuhintaan tarjolla ihan kaikille perus-marketeissa). Mutta nytpä voin sitten lisätä ne stereotypiaani kaupan tyypillisestä asiakaskunnasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti