keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Mainosten orjat

Koska kaikki nykyään zumbaa, niin vanhat nuoretkin ovat pohtineet lajin testaamista jo jonkin aikaa. Tanssin riemua! Latinomiehiä! Aloitimme tutustumisen kuitenkin kevyesti tutustumalla ensin vappuna Humbaan.


Lopulta sopivat tunnit bongattiin Marjatan kantakuntosalin ohjelmistosta ja livenä zumbaamista testaamaan päätyi Marjatan lisäksi Sofia. Sue-Ellen vetosi taktisesti muun muassa sisäliikuntavarusteiden puuttumiseen ja liukeni salaperäisesti testiryhmästä...

Ennen tuntia hieman jännitti... Ei jännittänyt onneksi pitkään, sillä suurinpiirtein ekan kappaleen aikana kävi selväksi, ettei nyt ollut kyseessä kummankaan testaajan uusi lempilaji. Askelsarjoja, yhyy! Se on muuten ihan höpöhöpöä, että zumbatessa ei muka ehtisi katsella muita. Sofia pani merkille ainakin seuraavat asiat:
- Kaikilla muilla oli mustat housut (Sofialla oli siniharmaat)
- Mustien housujen kanssa kuuluisi pukea kiva kirkasvärinen toppi (Marjatalla oli musta Madonna-paita)
- Edessä tanssineella pienellä naisella oli tosi iso peppu
- Pyörimiskappaleessa Marjatta lähestyi hurjaa vauhtia...
- ...mikä saattoi johtua siitä että suurimman osan ajasta Sofia liikkui 180 astetta eri suuntaan kuin muut
- Toinen edessä tanssinut nainen osasi liikkeet ehkä vielä huonommin kuin vanhojen nuorten testiryhmä. Se ei silti lohduttanut vaan pikemminkin sai miettimään Ostos-tv:n voimaa jälleen kerran.
- miehiä tanssijoista oli ehkä 1, latinomiehiä paikalla 0

Jos tykkää lattarihissimusasta jossa hoetaan 'zumbaa!', aerobicistä tai hyp-hyp-hyppelystä, zumba voi olla juuri sinun lajisi! Meidän se ei ollut. Ainakaan tänään. Tunti nimittäin herätti myös seuraavan kysymyksen: kuinka monta mahdollisuutta lajille oikeastaan pitäisi antaa ennen kuin voi oikeasti ja perustellusti sanoa, ettei sen harrastaminen ole kivaa?

1 kommentti:

  1. Marjatta antoi zumballe toisen mahdollisuuden. Mikään ei muuttunut mihinkään. Kuviot oli erilaisia, joten yhtä huonosti pysyi Marjatta perässä ja kaikki pyörimisliikkeet täytyi jättää suosiolla väliin.

    Kuitenkin toisen kerran perusteella tuli uusia huomioita mm. seuraavista asioista:
    - Maanantain tunnilla housujen väreissä oli huomattavan paljon vaihtelua: mustien lisäksi mukana oli myös tummansisiniset, harmaat, kahdet pinkit, valkeat ja jopa kirkkaankeltaiset!
    - Miehiä oli 0, naisia 50. Huh sitä estrogeenin määrää...
    - Kyllä se zumba hikiliikuntana toimii, mutta Sofia ja Marjatta kyllä taitavat enemmän arvostaa niitä lajeja, joissa ei tarvitse ihan niin paljon riehua.

    VastaaPoista