maanantai 4. toukokuuta 2009

Vappu - juhlista jaloin

Kevät on nyt virallisesti alkanut!

Vanhojen nuorten vappu sujui perinteisesti piknikillä Ilosaaressa. Aurinkoa, ystäviä, kuohuviiniä, simaa, munkkeja, suklaamuffinsseja, tippaleipiä, juustosalaattia, perunasalaattia, vihersalaattia, rahka-persikkakakkua, nakkeja taikinassa, patonkeja, tsatsikia, savukalasalaattia, viinirypäleitä, foccaciota, vuohenjuusto-sienipiirakka... Näin jotain mainitakseni.

Tässä kuvaa kattauksesta (Niin vanhoja ei sentään olla, että jotain kunnon astioita kuljetettaisiin piknikille). Mukana myös se pakollinen vappuasuste eli yo-lakki:




Jostain syystä olemme siis saaneet päähämme, että parasta mitä vappuna voi tehdä on vääntäytyä aamutuimaan leipomaan herkkuja, jotta voi sitten puolen päivän aikoihin raahata säkkikaupalla tavaraa Ilosaareen. Tästä syystä olemme vuosien saatossa saaneet nauttia monenmoisista herkuista, mukaan lukien "Tää on parempaa kuin seksi!" -suklaakakusta (jätetään lukijan arvattavaksi, oliko kakku TODELLA hyvää vai onko saamassamme seksissä jotain parantamisen varaa).

Krapula ei kelpaa tekosyyksi tomimattomuudelle - sitkeä vanha nuori vaivaa taikinaa vaikka päässä vilisisi pallosalama. Nokkelmpi saattaa tietysti leipoa jo edellisenä iltana, jolloin vaarana on tosin se, että kotibileisiin ahtautuneet ystävät napsivat kaiken syötävän saman tien kun se saapuu uunista.

Onneksi, kun huovat on levitetty nurmelle voi seuraavien tuntien ajana panostaa vain syömiseen ja auringossa torkkumiseen ja naureskella ystävien tai vaihtoehtoisesti viereisillä vilteillä hengailevien tuntemattomien sekaville jutuille. Lopputuloksena palaneet naamat ja kädet ja sellaiset ruokaöverit ettei teoriassa tarvitisi syödä enää koko toukokuussa. Ah ihanuutta!

P.S. Ja kaupungin päättäjille tiedoksi että muutama bajamaja Ilosaaressa jo vappuna ei millään tavalla vähentäisi viihtyyyttä ja ehkäisisi myös yllättäviä hajuja uimakopeissa. (Mehän käytettiin sujuvasti Karjalantalon vesivessaa esittämällä ravintolan asiakkaita, mutta ne muut...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti